TOIMINTAKERTOMUS

KEVÄTKOKOUS 17.04.2018

Yhdistyksemme täyttää tänä vuonna 50v ja juhlistamme sitä Suomen Ilmailumuseolla 12.5. juhlanäyttelyllä.

Syyskokouksenkin jälkeen on Helsingissä kokoonnuttu joka toinen tiistai Malmitalolla, joka on toimiva kokouspaikka. Hallitus kiittääkin aktiivisia jäseniä mielenkiintoisista esitelmistä.

Tampereen, Turun ja Porin alaosastot ovat kokoontuneet säännöllisesti.

Ulkomaisiin tapahtumiin yhdistys on osallistunut IPMS Scale Model Worldiin, marraskuussa 2017. Kotimaan tapahtumissa oltiin Model Expossa huhtikuussa 2017, jossa vastasimme Expon pienoismallikilpailusta. Olimme mukana Suuri Snadi-tapahtumassa lokakuussa. Yhdistys järjesti tapahtumassa IPMS Openin ja avustimme yhdessä FCMA:n kanssa Nordic Challengen järjestelyistä. Tänä vuonna emme osallistuneet Jyväskylän ja Tampereen pienoismallitapahtumiin.

Kaartin Grillissä juhlistettiin 8.2.2018 yhdistyksen perustamista perustajajäsenten voimin.

Jäsenmäärä on kasvanut tasaiseen tahtiin, maksavien jäsenten määrä on jo noin 300 kokonaismäärän ollessa noin 370. Uusia jäseniä on tullut ja vanhoja liittynyt takaisin. Haasteena onkin, miten saada nuorisoa kiinnostumaan mallailun ihmeellisestä maailmasta, jotta yhdistys säilyisi elinvoimaisena.

IPMS-Mallari jatkaa ilmestymistään neljä kertaa vuodessa ja jotta tämä jatkuvuus myös säilyisi olisi toivottavaa, että saisimme lisää juttujen kirjoittajia.  Tämä siksi, ettei Mallarin artikkelit olisi vain muutaman henkilön harteilla.

Viime vuonna yhdistyksen talous oli niukka, mutta hallittu. Kaikki suunnitellut toiminnot pystyttiin rahoittamaan. Erityisesti mainittakoon, että tuloista liki 80 % käytettiin Mallari -lehden julkaisuun.

Yhdistyksen kotisivuja ylläpidetään osoitteessa www.ipms.fi

IPMS-Finland ry:n hallitus

Ajankohtaista & Tapahtumat

12.4.2019–14.4.2019 HUPICON/IPMS OPEN

Tapahtuma on kansainvälinen pienoismallinäyttely, jonka yhteydessä järjestetään myös yksipäiväinen kilpailu lauantaina 13. huhtikuuta 2019.

Kilpailu on siis ainoastaan lauantaina, mutta malleja toivotaan paljon jo perjantaiksi ja niiden toivotaan pysyvän näytteillä sunnuntai-iltapäivään klo 14.00 saakka.

Tänä vuonna kilpailussa on täydet luokat (samat kuin Suuri Snadin Nordic Challengessa), ja myös juniorit huomioidaan erityisesti. Teemaluokkana on Mikko Saarelan muistoksi "lentävät kangaspuut", jossa palkitaan erityisillä mitaleilla kolmessa mittakaavassa 1/72, 1/48 ja 1/32.

Messuilla on työnäytöksiä ja työpajoja, joissa pääsee itse harjoittelemaan muun muassa laivojen ja kaksitasokoneiden takilointia, siirtokuvien laittoa sekä vanhennus- ja säistämistekniikoita.

Lapsille on myös "rakennan ekan mallini" -työpöytä. Valinnaisena on joko auto, panssari, lentokone tai laiva. Osallistuminen tähän ohjattuun toimintaan maksaa 5 €, joka sisältää mallin ja rakentamiseen tarvittavat materiaalit.

Jokainen malleja tapahtumaan tuova saa kaksi (2) kappaletta e-lippuja ja parkkilipun. Mikäli mallin tuo messujen ollessa auki, joutuu käyttämään toisen vapaalipuistaan mallin tuontiin. Järjestäjillä on jaossa printtilippuja kompensoimaan tuon toisen lipun menetystä. Sen saa mallin tuonnin yhteydessä.

12.4.2019–14.4.2019

Aukioloajat

To klo 17.00–21.00, pe klo 10.00–18.00 sekä la ja su klo 10.00–17.00

Helsingin Messukeskus (Messuaukio 1, Helsinki)

Pääsymaksu

Mallien tuojille ilmainen (kaksi vapaalippua ja parkkilippu) muilta 16 €

Mallien tuonti

Mallit tuodaan näyttelyyn torstai-iltana tai perjantaiaamuna klo 09.00–10.00 huolto-ovesta 7.14 tai perjantaina messujen auki ollessa pohjoisen sisäänkäynnin kautta. Lauantaina mallien tuonti tapahtuu pohjoisen sisäänkäynnin kautta aina kello 10.00 saakka.

Ilmoittautuminen

Osallistu näyttelyyn ja ilmoita mallisi ennakkoon Pienoismallit.netin kautta. Ilmoittamalla mallisi ennakkoon nopeutat ja helpotat sekä itsesi että näyttelyn järjestäjän työtä. Alla käytössä oleva mallien luokkajako

Järjestäjä:

Suomen Messut ja IPMS Finland

2.4.2019IPMS-kokous

Kohti äänivallia, Susanna Viljanen

16.4.2019 IPMS-kokous

IPMS-Finland ry:n kevätkokous 2019

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Jäsenistön esitykset kokoukselle pyydetään toimittamaan yhdistyksen osoitteeseen IPMS-Finland PL 798, 00101 Helsinki 01.04.2019 mennessä tai sähköpostiin ipms@ipms.fi

14.5.2019IPMS-kokous

Aihe ilmoitetaan myöhemmin, Jukka Keränen

28.5.2019 IPMS-kokous

Mosonin mallailutapahtuma 2019, Tuomo Mäenpää

Ota yhteyttä

Voit lähettää lomakkeella kysymyksiä pienoismallailusta, ehdottaa tapahtumaa tai antaa vinkin pienoismallailluun liittyvästä uutisesta.

Lomake

Täytä nimi.