Model Expo 2017

Pohjoismaiden suurimpiin pienoismalli- ja harrastetapahtumiin kuuluva Model Expo on erikoistapahtuma, joka järjestetään Messukeskuksessa samaan aikaan Lapsimessujen, Eläinystäväni, Kädentaito-tapahtuman ja OutletExpon kanssa 21.-23.4.2017.

Model Expo esittelee mm. lennokkeja, pienoisrautateitä, radio-ohjattavia autoja, veneitä, lennokkeja ja helikoptereita, nukkeja ja nukkekoteja, rakennussarjoja, työkaluja sekä alan kirjallisuutta ja harrastekerhoja. Ohjelmaan kuuluu harraste- ja työnäytöksiä sekä kilpailuja. Messuilta saat tietoa uusista harrastusmahdollisuuksista, tapaat alan konkareita, voit kokeilla kädentaitojasi ja tehdä ostoksia.

Viime vuonna tapahtumakokonaisuudessa vieraili 54 000 kävijää. 
Model Expon nettisivut

Tapahtumassa on tänäkin vuonna suosittu pienoismallikilpailu, jonka järjestysvastuu on siirtynyt kokonaisuudessaan kansainväliselle muovimallirakentajien yhdistykselle IPMS Finland ry:lle. Kilpailuun voivat osallistua kaikki alan harrastajat.Pienoismallikilpailu on uudistettu. Kilpailupäivä on lauantai, työt voi tuoda halutessaan paikalle vain yhdeksi päiväksi.

Pienoismallien ja harrastustöiden ennakkoilmoittaminen on päättynyt! Töitä voi ilmoittaa mukaan kilpailuihin Messukeskuksessa torstaina 20.4.2017 klo 17 alkaen. Töitä voi ilmoittaa myös perjantaina messujen aukioloaikana, ja lauantaina klo 11 saakka.


Torstaina 20.4.2017 tuotavat kilpailutyöt voi tuoda Messukeskukseen IPMS:n osastolle klo 17-20 välisenä aikana. Sisäänkäyntinä toimii hallin 7 pohjoisseinustalla sijaitseva huolto-ovi 7.5. Käyttäessäsi tätä sisääntuloa, erillistä kulkulupaa ei tarvita. Huolto-ovi sijaitsee parkkihallimme läheisyydessä.

Mikäli kilpailumalli tuodaan perjantaina tai lauantaina, sisäänkäynti tapahtuu Messukeskuksen pohjoisesta sisäänkäynnistä. Huolto-ovi 7.5. ei ole käytössä enää näyttelyn avauduttua. HUOM! Kaikki kilpailuun osallistuvat työt pitää olla ilmoitettuna mukaan kilpailuun IPMS:n osaston kautta lauantaina viimeistään klo 11 mennessä!


Toinen pääsylippu tulee käyttää mallia pois haettaessa lauantaina tai sunnuntaina klo 17-18 (Huom. messut sulkeutuvat sunnuntaina klo 17). Jokaiselle kilpailumallille tulostetaan ilmoittautumislomakkeen pohjalta nimikyltti, jossa on tarvittavat tiedot mallista. Mallin tuoja saa ko. kyltin IPMS:n osastolta.

Jokaiselle kilpailuun osallistuvalle annetaan 2 Model Expo -kutsulippua, 1 Messukeskuksen lippulahjakortti sekä 1 kertakäyttöinen parkkilippu. (Mikäli kilpailutyön tuo ennen lauantaita autolla, pääsee parkkihallista maksutta ulos mikäli sisäänajosta on kulunut vähemmän kuin 1,5h).

Lue kisainfo (pienoismalliluokat) täältä / Contest info