IPMS - Finland ry

IPMS on lyhennys sanoista International Plastic Modeller's Society eli suomeksi Kansainvälinen Muovimallinrakentajien yhdistys. IPMS toimii itsenäisinä kansallisina yhdistyksinä ainakin 22 eri maassa, kaikissa maanosissa. IPMS:n syntymämaa on Englanti. Suomessa yhdistys on toiminut vuodesta 1968.

YHDISTYKSEN TARKOITUS Yhdistyksen tarkoituksena on tehdä vapaaehtoisin voimin tunnetuksi muovimalliharrastusta ja auttaa harrastajia antamalla tietoa harrastukseen liittyvistä seikoista sekä mallien esikuvista, mm. lentokoneista, sotilasajoneuvoista. Jäsenlehti IPMS Mallari ilmestyy vähintään neljä kertaa vuodessa.

TOIMINTAA YMPÄRI SUOMEA Yhdistyksen keskuspaikka on Helsinki, mutta toimimme myös paikallisosastojen kautta ympäri maata, tällä hetkellä Helsingin lisäksi ainakin Porissa, Tampereella ja Turussa. Yhdistyksen n. 200 jäsentä asuvat ympäri Suomea. Jäseniä on kaikenikäisiä keski-iän ollessa n. 43 vuotta.

KERHOILTOJA, KILPAILUJA, TUTUSTUMISKÄYNTEJÄ Yhdistys järjestää kerhoiltoja jäsenilleen ja muille kiinnostuneille. Kerhoilloissa voi mm. tavata muita harrastajia, keskustella mallien rakentamisesta ja tutustua alan kirjallisuuteen ja harrastelehtiin. Niissä pidetään esitelmiä, tutustutaan rakennussarjoihin, erilaisiin rakennus- ja maalaustekniikoihin, valmiisiin malleihin ja alan uutuuksiin sekä näytetään harrastukseen liittyviä dioja ja videoita. Syksyisin IPMS - Finland järjestää kaikille avoimen mallikilpailun. Lisäksi osallistumme pienoismallitapahtumiin, kuten Model Expoon ja Suuri Snadiin. Vuosittain pyritään järjestämään tutustumiskäyntejä jäseniä kiinnostaviin paikkoihin. Viime vuosina olemme käyneet mm. Satakunnan lennostossa ja Panssarimuseossa.

JÄSENMAKSU Yhdistyksen jäsenmaksu on 25 euroa kalenterivuodelta. Juniorijäsenmaksu (alle 18v.) on 10 euroa. Jäsenmaksuun sisältyy jäsenlehti IPMS Mallari neljä kertaa vuodessa. Jäsenyydestä on etua asioitaessa monissa alan liikkeissä ja museoissa.

Yhdistyksen hallitus 2016

IPMS Finland ry 2015: Tase 2015, tuloslaskelma 2015 toimintakertomus 2015